Huawei Technologies Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Dönüşümlü Üst Yöneticisi (CEO) Ken Hu yapmış olduğu açıklaması ile, beşinci nesil mobil internet teknolojisi olan 5G’nin yakın zamanda satışa sunulacağını duyurdu. Ken Hu açıklamalarında, bu yeni nesil teknolojinin 2025 yılına dek totalde 110 ülkede satışa çıkarılacağını ifade ederek, kullanıcılara, firmalara ve toplama eşi benzeri olmayacak yararlar sağlayacağını belirtti.
Bu Teknoloji Engelliler İçin Can Suyu Olacak
Bu açıklamalarını İsviçre’nin meşhur Davos kasabasında gerçekleştirilen 49’uncu Dünya Ekonomik Forumu’nda yapan Ken Hu, Küreselleşme 4.0’ın firmalar açısında yararından ziyade, ağırlıklı olarak sosyal değerlere odaklanacağından bahsetti. Teknolojinin pek çok engelli insan için adeta hayatı kolaylaştıran bir etken olacağını ifade eden Hu, bankacılığın daha yaygın bir şekilde kullanılacağını, daha çok gıda üretimine de destek sağlayacağın anlattı.
Bu Konuşma İçin En Uygun Yer Davos
Oluşturulabilecek sosyal değerin şirketler açısından mühim hususların bir parçası olması gerektiğini savunan Ken Hu, aynı zamanda Dünya Ekonomik Forumu’nun da bu konuyu konuşmak adına en doğru platform olduğunu da ekledi.
49’uncu Dünya Ekonomik Forumu’nun ilk gününde gerçekleştirilen oturumda konuşan Huawei Technologies Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ken Hu, mevcut küreselleşmenin hem rekabet, hem de karşılaştırmalı üstünlüğü esas alan iş ortaklığının meyvesi olduğunu ifade ederek, iş dünyanın Küreselleşme 4.0’ı belirleme sürecine dahil olması gerektiğini belirtti.
Bu yeni nesil 5G teknolojisinin önümüzde 6 sene içerisinde toplamda 110 farklı ülke pazarında yer alacağına dikkat çeken Ken Hu, gerek tüketicilere, gerek firmalara ve gerekse topluma eşi benzeri olmayan bir yarar sağlayacağının altını çizdi.
Nokia’nın CEO’sı Teknoloji Verimliliğini Artıracağını Belirtti
Öte yandan Nokia Corporation Başkanı ve Üst Yetkilisi Rajiv Suri ise Davos’ta yaptığı açıklamalarında, gelişen teknolojilerde meydana gelen verimlilik problemini ortadan kaldıracaklarından bahsetti. Dijital ekonominin Amerika Birleşik Devletleri’nde bir yıl içerisinde yüzde 2,7 oranında üretkenliği çoğalttığını da ekledi.
Açıklamalarında Amerika ekonomisi açısından 2028 yılının “taşma noktası” haline geleceğine vurgu yapan Suri, ulaştırma, enerji, sağlık ve üretim sektörlerinin dijital ağların desteği ile faaliyet gösterdiğini söyledi.
Küreselleşmenin Merkezinde İnsan Olmak Zorunda
Davos’a gelen üst düzey yetkililerden Visa CEO’su Alfred Kelly de bazı açıklamalarda bulundu. Kelly ise bu açıklamalarında Küreselleşme 4.0’ın özellikle insan merkezli olması konusundaki zorunluluğuna dikkat çekerek, merkezinde müşteri ve vatandaşın olmasının zorunlu olduğunu dile getirdi.
İlk defa orta sınıfın boyutunun, yoksulluk sınırında yaşayan insan sayısına kıyasla oldukça büyük olduğunu ifade eden Visa CEO’su Alfred Kelly, finansal okuryazarlığın arkasından finansal tabana yayılmanın geldiğini, bu durum için de eğitimin bir hayli önemli olduğunu açıklamalarına ekledi. Ayrıca bilgi teknolojilerinin dünya çapındaki elektriğin yüzde 10’unu kullandığını, önümüzdeki 10 sene içerisinde bu oranın yüzde 30’a kadar çıkacağını söyleyerek, Visa’nın tüm veri merkezlerinde yenilebilir enerji kullanmayı hedeflediğini belirtti