İki Türk girişimci tarafından kurulan TechnoArge, havaalanlarında yer alan ve valiz kontrollerini gerçekleştiren X – Ray cihazlarının radyasyonu sıfıra düşürenlerini üretti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından endüstriyel kenevirin üretiminde istikrar sinyalleri verilmesinin akabinde, iş dünyası, kamu kurumları, ve pek çok girişimci, bu kenevir ile çeşitli çalışmalar yürütmeye başladı.
Lifleri, kökü, tohumu, ve yaprağından, neredeyse 50 bin civarında sanayi ürünü üretilebilen bu bitkinin endüstriyel açıdan ehemmiyeti ve farkındalığı artış gösterirken, Türkiye’de de şuanda nu bitkinin kompozitlerinden bir ürünün üretimini gerçekleştirmeyi başaran şirket ortaya çıktı.
Yaklaşık Olarak 3 Yıldır Çalışmalar Yürütülüyor
Elde edilen bilgilere göre, iki girişimcinin kurmuş olduğu bu Türk araştırma şirketi TechnoArge, otomotiv, inşaat ve havacılık sanayisi türünden pek çok sanayiyi yakından ilgilendiren kompozit sanayisinde, “kenevir kompozitler” ile alakalı 2016 yılından bu yana çalışmalar yürütülüyor.
Merkezi İstanbul Avcılar’da yer alan TechnoArge, kenevir aracılığı ile elde etmiş olduğu kompozitler ile (çeşitli malzemelerin yeni bir özelliğe sahip olabilmesi adına bir araya getirilmesi) kurşun geçirmeyen zırf, radyasyon yaymayan x – ray cihazı ve el dezenfekte cihazlarının üretimini gerçekleştiriliyor.
Öte yandan TechnoArge kenevirden mamul yenilikçi ürünler geliştirme üzerine çalışmalar yürütürken, kenevir kompozitler meselesinde hem küresel, hem de ulusal düzeyde patent alabilmek adına gerekli başvurularını gerçekleştirdi.
Endüstriyel Kenevir Lifi X – Ray Cihazlarında Radyasyonu Emiyor!
TechnoArge Genel Müdürü Muzaffer Gökçimen, konu ile alakalı olarak basın mensuplarına karşı bazı açıklamalarda bulundu. Gökçimen bu açıklamalarında TechnoArge olarak yaklaşık 19 yıldır toplum sağlığını odak noktası haline getiren inovasyonlara imza attıklarını ifade ederek, bu kompozitleri, toplumun sağlığını göz önüne bulundurarak kullandıklarını dile getirdi. Üstelik kompozitlerin yapımında kullanmış oldukları endüstriyel kenevir lifinin radyasyonu emdiğini ve bu şekilde sıfır radyasyona erişebildiklerini anlattı.
Öte yandan açıklamalarında, ağırlıklı olarak halk sağlığına yönelik buluşların yapıldığını dile getiren Teckhno Arge Genel Müdürü Muzaffer Gökçimen, Türkiye’de mevcut bulunmayan yeniliklere, onovasyonlara imza attıklarını dile getirdi. Öte yandan Gökçimen,bu buluşların Türkiye’de pek satılmadığını, daha çok dış pazarların talebi üzerine üretim gerçekleştirildiğini de dile getirdi.
Bu Cihaz Radyasyon Salmıyor!
Son zamanlarda kenevir meselesinin Türkiye’de oldukça popüler bir hale geldiğini belirten Gökçimen, TechnoArge olarak kenevir meselesi ile alakalı neredeyse 3 yıl faaliyetlerini yürütmüş olduklarını, kpmpozit kenecir açısından dünya üzerinde oldukça ileriki seviyelerde olduklarına dikkat çeken şirket başkanı Muzaffer Gökçimen, kenevirden üretilen X – ray cihazlarında son noktaya varıldığını, ikisinin bir araya getirilmesinin oldukça faydalı olduğunu belirtti. Kenevir radyasyonu engellediğini, havalimanlarında büyük ölçüden radyasyon yayan bu cihazlardaki radyasyon seviyesini hem sıfıra düşürmek, hem de valizleri dezenfekte etme adına harekete geçtiklerini söyledi.
Kenevirden Kurşun Geçirmez Yelek, Yürüyen Merdiven, Dezenfekte Cihazları da Üretilecek
Bu doğrultuda yürütülen çalışmaların gayet başarılı olduğundan bahseden şirket yetkilisi Muzaffer Gökçimen, kenevirden üretilen x – ray cihazlarında şuanda “top” noktasına ilerlediklerini, bunun yanı sıra kenevirden daha pek çok projelerinin bulunduğunu ekledi.