İş hayatında başarılı olmak için çalışanların sahip olması gereken pek çok özellik ve dikkat etmeleri gereken birçok nokta vardır.
İş Hayatında Yapılan Hatalar
Ancak bir de iş hayatında yapılan hatalar ya da başarıyı engelleyen alışkanlıklar olarak tabir edilebilecek hususlar vardır. Bunlar kişilerin belki de farkında olmadan yaptığı ve başarılarına engel olduğunu bilmediği hatalardır. Bunlardan vazgeçmek çalışanlardan hiçbir şey eksiltmez, ancak başarıya ulaşmalarını kolaylaştırır.
Başkalarının Düşünceleri
Çalışırken genel olarak başkalarının ne düşündüğüne odaklanılır. Oysa ki; başkalarının işimizle ilgili ne düşündüğünü merak etmek yerine, bu merak için harcanan zaman iş ile ilgili harcanan zamana dahil edilse çok daha fazla verim alınabilir.
Boş Hayallerle Kafa Yormak
İş hayatında başarı gerçekleşebilecek hayallerde saklıdır. Sahip olunmayan şeyler için daha çok zaman alanlar için beyni yormak yerine; yapılan hatalardan ders çıkartma yoluna gidilip, geleceği bugüne göre planlamak çalışma hayatında başarının anahtarları arasındadır.
Kötüyü Düşünmek
Yapılan iş ile ilgili hep en kötü ihtimali düşünmek motivasyon eksikliğine yol açar. Bir işe başlarken en iyiyi akılda tutmak, kötü düşüncelerden uzaklaşmak o işin doğru şekilde ilerlemesine katkı sağlar.
Ekonomik Endişeler
Genel olarak ekonominin gidişatına sürekli kaygılanma halinde olmak kişileri iş hayatıyla ilgili umutsuzluğa düşürür. Ayrıca bunu sürekli düşünen çalışanlar kendi ekonomileri konusunda da başarılı olamazlar.
Trafikte Yaşanan Stres
İş hayatında stres kontrolü sadece ofis ortamında değil; dışarıda da gereklidir. İşe gidip gelirken trafikte fazla sabırsız olmak ve diğer sürücülerle tartışmak hem zaman kaybıdır, hem de işe giderken gereksiz strese girmektir.
Sürekli Şikayet Etmek
Sürekli şikayet eden, kontrolü dışında gelişen olaylar karşısında devamlı söylenen bir çalışanın kendi başarısına olumsuz etkisi olacağı gibi, birlikte çalıştığı ekip arkadaşlarını da olumsuz etkiler.
Zaman Planlaması Yapamamak
İş yaşamında zamanın etkin yönetilememesi mutlak başarısızlık getirir. Zamanı iyi yönetmek işe zamanında gitmekten başlar. İşe erken gidebilmek için özel yaşamın düzenli olması, uykusuz kalınmaması gerekir. Ofis içinde ve dışında çalışıldığı fark etmeksizin her işle ilgili plan yapılması ve her plana belirli bir zaman belirlenmsi de zaman yönetiminin püf noktasıdır. Düzenli olmak iş hayatında zaman kaybına yol açar.