Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, hayatı boyunca Türk milleti ve ulusu için mücadele etmiş, 57 yıllık yaşamına 11 savaş, 24 madalya, 7 nişan, 13 kitap ve 1 ülke sığdırmıştır. Öyle olacak ki Türk milletinin Mustafa Kemal Atatürk’ten öğreneceği ilim, irfan ve bilgi konusunda öğreneceği çok şey vardır.
Bir liderden daha fazlası olmuştur ömrü boyunca. Başarılarla geçen ömründe, Türk milleti için direnmiş ve “Egemenlik kayıtsız, şartsız Türk milletinindir!” diyerek, bizlere öncü olmuştur. Türk insanının daima zeki, çevik, ahlaklı olması gerektiğini vurgulayarak, bizlerin bugüne kadar gelmesini sağlamıştır.
Hayatta daha başarılı olabilmek için daima bir ilham kaynağına ihtiyaç duyulmaktadır. İlham kaynağına sahip olmak, insanın bir amaç uğrunda hedeflerine ulaşmak için motive olmasını ve daha aktif, verimli çalışmasını sağlamaktadır. İnsan beyni, sürekli olarak güdülenmeye ihtiyaç duyar. Bu nedenle ilham kaynağı oluşturmak, başarıya giden yolda bir anahtardır. İşte sizlere Mustafa Kemal Atatürk’ten başarı için ilham verecek o sözler…
“Yerinde duran, geriye gidiyor demektir… İleri, daima ileri!” sözüyle, bizlere daima geleceğe yönelik planlar yapmamızı gerektiğini dile getirmiştir. Daima ileri gitmek için çaba sarf etmek, emek harcamak gerekir. Aklınızda bir plan varsa ve başarıya ulaşmak istiyorsanız hemen bu planı hayata geçirin!
“Çocukluğumda elime geçen iki kuruştan birini eğer kitaplara vermeseydim bugün yapabildiğim işlerin hiçbirini yapamazdım.” diyerek, kişisel gelişimin önemini vurgulamaktadır Mustafa Kemal Atatürk…
“Zafer, “zafer benimdir” diyebilenindir. Başarı ise “başaracağım” diye başlayarak sonunda “başardım” diyenindir.” sözleriyle, başarmakla zafer arasında bağlantı olduğunu, zafer için “başaracağım” demenin gerektiğini vurgulamaktadır.
“Çalışmak demek, boşuna yorulmak, terlemek değildir. Zamanın gereklerine göre bilim ve teknik ve her türlü uygar buluşlardan azami derecede istifade etmek zorunludur.” sözü, başarıya giden yolda birçok farklı kaynaktan yararlanılması gerektiğini bildirmektedir. Farklı kaynaklardan yararlanmak, sizi hem geliştirir hem de bakış açılarınızı yönlendirir.
“Savaşta yağan mermi yağmuru, o yağmurdan ürkmeyenleri ürkenlerden daha az ıslatır.” ile “Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak.” sözlerinden anlayacağımız gibi korkularımızı yenmeli ve her zaman verimli olmalıyız. Çalışmak ve korkuları yenmek, başarmanın yarısıdır. Diğer yarısı ise hedeflere ulaşmak için iyi bir planın yapılmasıdır.
“Hayal ettim, hayalimin önündeki manileri tespit ettim. Manileri kaldırdığımda, hayalim kendiliğinden gerçekleşti.” sözü belki de bizlerin en çok örnek alması gereken sözdür. Başarmak istediğiniz bir şey varsa işe hayal ederek başlamalısınız. Her türlü olasılığa karşı hazırlıklı olmak, riskleri önceden tespit ederek ilerlemek, sizleri adım adım istediğiniz hedefe ulaştıracaktır.
“Benim kahramanlarım, hayallerini hiçbir şeye satmayan kişilerdir.”, başarmak demek vazgeçmemek demektir. Bir hayaliniz varsa, asla peşini bırakmamalısınız. Belki kısa sürede gerçekleşmeyebilir fakat ilerleyen zamanlarda ne kadar başarılı biri olacağınızı tahmin edemeyebilirsiniz. Bu nedenle hayallerinizi satmamalı, vazgeçmemelisiniz.