Konuştuğu zaman neşesini ve güçlü pozitif enerjisini size aktarabilen insanlar varsa hayatınızda, çok şanslısınız. Bu kişiler oldukları yere kendi ışıklarını da götürür, ortamı ışıltıları ile aydınlatırlar. İhtiyaç duyulan her anda onlarla konuşabilir, paylaştığı yoğun mutluluğu ve sevgiyi içinize hapsedebilirsiniz. Onun yaşam enerjisi sizin üzerinizdeki negatif etkileri alıp götürür.
Bazı insanlarda tanıştığınız anda ya da hiç tanışmadan sizin enerjinizi tüketir. Nedenini anlamıyor olsak da aslında enerji uyuşmaması durumu söz konusudur.
Göremediğimiz ancak sürekli hissettiğimiz yaşam enerjimizi ve evrensel enerji alanımız olan auramızı doğru nefes teknikleri ve meditasyon yardımı ile güçlendirebiliriz.
Çakra Merkezleri
Vücudumuzda bulunan enerjilerin merkezleri Muladhara Çakra (Kök Çakrası), Swadhistana Çakra, Solar Pleksus Çakrası (Güneş Sinir Ağı Çakrası), Anahata Çakra (Kalp Çakrası), Vishouddha Çakra (Boğaz Çakrası), Ajna Çakra (Alın Çakrası) ve Sahasrara Çakra (Taç Çakrası) şeklindedir.
Muladhara Çakra (Kök Çakrası): Toprak ile bağlantılı olan kök çakrası çakra sisteminin temelidir. Kuyruksokumunda yer alır ve kuvvet, güvenlik, ağrı gibi kavramları yönetir. Gerçekliği sahip olmak, rengi kırmızı ve siyahtır.
Swadhistana Çakra (Sakral Çakra): Su ile bağlantılı olan dalak çakrası göbeğin alt kısmında yer alır. Gerçekliği hissetmek olan bu çakra sosyal farkındalığı, yaratıcılığı, gıda ve cinsellik gibi kavramları yönetir. Rengi turuncudur.
Solar Pleksus Çakrası (Güneş Sinir Ağı Çakrası): Ateş ile bağlantılı olan güneş sinir ağı çakrası göbeğin iki parmak kadar üstünde yer alan çakradır. Güç çakrası olarak da bilinen çakra, egoyu, iradeyi, kişinin kendisi olma özgürlüğünü kapsar, rengi sarıdır. Gerçekliği ise harekete geçmektir.
Anahata Çakra (Kalp Çakrası): Hava ile bağlantılı olan kalp çakrası, çakra sisteminin ortasında yer alır ve sevgi merkezidir. Negatif duygular barındırmaz ve zıt ögeleri nötralize eder. Barış, sevgi ve adalet kavramlarını kapsar. Gerçekliği sevmek ve sevilmek üzerinedir ve rengi pembe ile yeşildir.
Vishouddha Çakra (Boğaz Çakrası): Ses ile bağlantılı olan boğaz çakrası boğazın ortasında yer alır. Sanatsal yaratıcılık ve ifadenin merkezidir. Gerçekliği konuşmak ve yaratmaktır. Fikirlerde farkındalık yaratır, yaşana duyguları dışa vurmayı, sanatsal ifade kavramlarını sağlar. Rengi açık mavidir.
Ajna Çakra (Alın Çakrası): Işık ile bağlantılı olan alın çakrası üçüncü göz olarak da bilinir. İki kaşın ortasında, alnın gerisinde yer alır. Hem fiziksel hem de sezgisel boyutta görmek ile ilgili olan çakra beyni ve gözleri etkiler. İçsel ve dışsal görüşü, sezgisel farkındalığı, psişik hislere açıklığı kapsar. Gerçekliği görmek üzerinedir. Rengi ise mor, menekşe ve indigodur.
Sahasrara Çakra (Taç Çakrası): Düşünce ile bağlantılı olan taç çakrası kafatasının en üst noktasında yer alır. Beyni ve sinir sistemini etkiler. İmgesel farkındalığı, bilince karşı gelmeyi, rüyaları, tüm var olan ile ilgili bağlantıyı kapsar. Rengi mor, gerçekliği ise bilmektir.