Bursa Teknik Üniversitesi ve Borçelik arasına geniş kapsamlı işbirliklerini içeren bir protokol anlaşması yapıldı. İmzaların atıldığı anlaşma Ar – Ge alanlarında ortak çalışmaları kapsamasının yanı sıra öğrencilerin stajlarına ve projelerine Borçelik tarafından destek sağlanacak.
Borçelik Öğrencilere Staj ve Proje Desteği Verecek
Bursa Teknik Üniversitesi ile Türkiye’deki en büyük ve bilinen galvanizli çelik üretici firması Borçelik arasında sanayi sektörü ve üniversiteler arasındaki işbirliğini güçlendirmek adına önemli bir adım atıldı. BTÜ şeklinde kısaltılan Bursa Teknik Üniversitesi ve Borçelik arasındaki anlaşmaya dair imzaları da atıldı. Anlaşmanın kapsamının oldukça geniş olduğu dikkat çekti. İşbirliği anlaşması pek çok Ar – Ge çalışmasını kapsamasının yanı sıra öğrencilerin proje ve staj çalışmalarının Borçelik tarafından desteklenecek olmasını da kapsıyor.
İmza Töreni Borçelik Gemlik Tesislerinde Düzenlendi
Anlaşma için düzenlenen imza törenine Borçelik’in Genel Müdürü Kerem Çakır ile Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir katıldı. İmza töreni Borçelik’e ait Gemlik tesislerinde düzenlendi. Törende önce Borçelik’in tanıtım filmi gösterildi, ardından firmanın Ar – Ge Test Merkezi’ne bir ziyaret düzenlendi. Borçelik Genel Müdürü Kerem Çakır imza töreni sırasında bir konuşma yaptı. Kerem Çakır firma tarafından Ar – Ge çalışmalarına verilen öneme vurgu yaptı.
Sanayi – Üniversite İşbirliklerinde Yeni Bir Sayfa Açıldı
Kerem Çakır konuşmasında Borçelik AR – Ge Merkezi’nin kurulmasından bugüne kadar geçen zamanda sektöre örnek teşkil edecek niteliğe sahip olan çalışmalarının olduğunu, bu çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi. Çakır ayrıca Bursa Teknik Üniversitesi gibi kaliteli bir akademik kurum ile imzalanmış olan bu işbirliği anlaşmasıyla sanayi ve üniversite işbirliklerine dair yeni bir sayfa açıldığını, proje ve anlaşma kapsamında yapılacak olan işler ve hayata geçirilecek olan projeler ile Bursa Teknik Üniversitesi’ne ve bu sektörün gelişimine dair önemli katkıların sağlanacağını, ayrıca Türkiye’nin ekonomi kalkınmasına da büyük yararı olacağını belirtti.
Katma Değeri Yüksek ürünlerin Üretimine Katkı Sağlayacağız
İmza töreninde bir konuşma da Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Arif Karademir yaptı. Arif Karademir konuşmasında BTÜ – SEP kısa adıyla anılan Proje Tabanlı Sektörel Eğitim Programı dahilinde üniversite öğrencilerine anlaşma sağlanan firmalarda 16 hafta boyunca tam zamanlı olarak çalışacaklarını, amaçlarının öğrencilere tecrübe kazandırılması olduğunu söyledi. Karademir ayrıca BTÜ’nün Bursa’daki ve yakın bölgelerdeki sanayi kuruluşlarına bünyelerindeki Merkezi Araştırma Laboratuvarı aracılığıyla test ve analiz desteği sağladıklarından, yine bünyelerinde bulunan Teknoloji Transfer Ofisi ile proje desteği ve danışmanlık hizmeti verdiklerinden, Bursa Teknik Üniversitesi’nin yenilikçi bir üniversite olduğundan, Borçelik ile bir araya gelerek bahsi geçen bu çalışmaları yapacak olmaktan büyük mutluluk duyduklarından bunun öğrenciler, sanayiciler ve projedeki diğer paydaşlar adına önemli ve büyük bir adım olduğundan, atılan bu adımın daha yararlı bir hale gelmesi için katma değeri yüksek oranda olan ürünlerin üretilmesine katkı sağlamak için çalışmalarının süreceğinden bahsetti.